Am citit un articol foarte interesant cu informații despre cum se modelează creierul în funcție de ceea ce gândim, simțim și facem, explicate de profesorul doctor neurolog Constantin Dulcan, care ne oferă și câteva sfaturi despre cum să rămânem cât mai mult tineri!

Iată câteva idei, desprinse din acest articol, pe care vi-l recomand ca lectură și punere în practică:

Începem să ne imaginăm un lucru, să-l vedem cu mintea în realitatea lui, și creierul nostru se antrenează și preia această funcție ca și cum ar fi reală. Reacțiile noastre la imaginație sunt aproape de cele reale.

Gândurile, cuvintele, ideile, emoțiile, sentimentele, în funcție de semnificația lor, au proiecții în creier. Iar fiecare dintre acestea, dacă sunt noi, creează o nouă rețea în creier.

Așadar, dacă ne antrenăm, citim sau învățăm noțiuni noi, se adaugă rețele noi neuronale. Creierul adaugă noi neuroni în funcție de antrenamentul pe care-l avem. Iar aceasta este una din condițiile prin care noi putem să rămânem cât mai mult tineri.

Mai mult, creierul se modelează în funcție de ceea ce gândim, simțim și facem. El se reface anatomic și funcțional în permanență!

Sentimentele pozitive precum iubirea, compasiunea, empatia, credința, calmul, iertarea, optimismul produc hormonii stării de bine care determină întărirea sistemului imunitar, favorizează neurogeneza, mărește energia vitală și crește longevitatea.

Gândirea negativă înseamnă ura, invidia, lăcomia, furia, răutatea, îndoiala, pesimismul, depresia. Acestea produc hormonii de stres adrenalină, nonadrenalina și cortizol. Când se adaugă testosteron se ajunge deja la violență...

Toate guvernele dictatoriale din lume își stăpânesc oamenii prin frică. Ce rost credeți că au toate aceste vești nefericite care se propagă tot timpul?

Citiți întreg articolul aici bit.ly/3M0OvDS


Comments (1)
dimovalin :  Un raspuns poate fi si constientizarea unor pericole... dar abundenta lor creeaza frici intr-adevar... faptul că se încarcă grila 80-90% cu știri rele... nu e ok. Cât despre creier, eu am înțeles că gândul mișcă energia care materializează.

Picaturi de fericire...💖

Momente simple care aduc fericire, răspândesc zâmbete...

Observați și simțiți lucrurile mărunte, profitați de ele la maximum și împărtășiți-le cu ceilalți.


Comments (1)
ibideji :  Mai ales copiii care simt fericire mai mereu!❤

Cunoști teoria, știi exact ce trebuie să faci pentru a avea succes.

De fiecare dată când îți setezi obiectivele personale adaugi pe lista ta: sport, alimentație sănătoasă, somn mai mult, călătorii mai dese.

Iar la fiecare „to do list” profesional adaugi: îmi schimb jobul, mă înscriu la curs, cer o mărire de salariu, nu mai amân task-urile, îmi planific mai bine timpul.

Dar după ce închei listele devine aproape imposibil să le urmezi.

De ce?

Știi ce trebuie să faci: să nu mai amâni task-urile și să faci mai mult sport. Pare ușor.

Dar timpul trece iar tu nu schimbi nimic.

Asta se întâmplă pentru că în tine sunt două părți care se confruntă: cea care vrea și cea care se teme.

O parte din tine știe ce trebuie să facă, cealaltă parte se simte bine acolo unde e.

Voi cum vă descurcați în situațiile acestea? Cum vă găsiți motivația de a face lucrurile, nu doar a le trece pe listă?

Unii oameni cu care lucrez îmi spun că după ce trec obiectivele pe listă, evită să se mai uite pe listă. Pentru că sentimentul de vinovăție pe care îl au când realizează că a mai trecut o zi și nu au făcut nimic pentru visul lor, le accentuează starea de neputință.

Exact ca porumbelul din imagine, deși stie că trebuie să își deschidă aripile, nu o face. Câteodată trebuie să fie cineva în spatele nostru care să ne "prindă" atunci când suntem pe punctul de a cădea.


Comments (1)
dimovalin :  Lucrezi tu cu persoane în acest moment?

Copyright © 2022 Heyadoo Rights Reserved | Webmaster: VortexInfo