Hey! Inscrie-te in Comunitatea noastra SMART unde iti va merge foarte bine, facand bine la randul tau!


Fiecare luna de toamna aduce ceva deosebit.


Comments (4)
alindimov :  dragut😁
advertise-here :  Da... și mai ales îndemnul de a ne bucura de anotimpuri precum copiii și a observa toate detaliile minunate.
sorinatodirel :  Așa e!🤗

Va doresc o luna minunata , cu multe realizari!


Comments (4)
alindimov :  Asemenea 🤩
advertise-here :  Bună dimineața! Vă mulțumesc, de asemenea!❤
sorinatodirel :  La fel,pt.toti!
ungureanug :  Mulțumim, asemenea!

EFECTUL PE CARE ÎL ARE TOPIREA GHEȚII POLARE ASUPRA PLANETEI

Pe măsură ce temperaturile în creștere topesc gheața polară într-un ritm alarmant, creșterea nivelului mării rezultată din această situație va remodela liniile de coastă din întreaga lume.

Dar efectele asupra planetei pot fi și mai dramatice, potrivit unui nou studiu privind modul în care topirea gheții remodelează fizic scoarța Pământului, notează Futurism.

Stratul exterior al planetei noastre este surprinzător de elastic, potrivit cercetărilor publicate în revista Geophysical Research Letters, luna trecută. În studiu, oamenii de știință de la Harvard au descoperit că scoarța se recuperează în exterior după ce gheața de deasupra ei se topește, dar nu revine întotdeauna la o formă perfect sferică.

Studiul arată că aceste deformări nu sunt doar mai mari decât credeau oamenii de știință, ci și că pot avea efecte semnificative asupra ecosistemelor dintr-o zonă de mii de ani.

Cercetător Harvard: „Pământul acționează mai mult ca un fluid foarte lent”

Părți ale scoarței din jurul Arcticii se extind în continuare ca un balon extrem de lent după ce greutatea erei glaciare, care s-a încheiat acum 11.000 de ani, s-a ridicat de pe ea. Pentru că multă gheață se topește din cauza schimbărilor climatice, expansiunile și efectele de deformare sunt combinate, creând un peisaj din ce în ce mai complex.

„La scările de timp recente, ne gândim la Pământ ca la o structură elastică, ca o bandă de cauciuc, în timp ce la scările de timp de mii de ani, Pământul acționează mai mult ca un fluid foarte lent,” a precizat Sophie Coulson, cercetător planetar la Harvard.
Află mai multe aici: www.descopera.ro/stiinta/19817 ...


Comments (2)
advertise-here :  Of, of, of! Vine și asta la pachet cu tot ceea ce se întâmplă în lume.
ungureanug :  Din păcate asta se întâmplă!

Copyright © 2021 Heyadoo Rights Reserved | Webmaster: VortexInfo