Hey! Inscrie-te in Comunitatea noastra SMART unde iti va merge foarte bine, facand bine la randul tau!
                   

Nu sunt reclame pentru tine aici  nicoleta1's posts

DoveditȘtiințific – Există cinci abilități esențiale în gestionarea emoțiilor !

Emoțiile și sentimentele reprezintă o formă prin care mintea și corpul comunică cu noi. Sunt ca niște scrisori personalizate din universul nostru interior, prin intermediul cărora primim mesaje referitoare la lumea noastră nevăzută și, mai exact, la cum reacționăm față de ceva ce se petrece în interiorul sau în exteriorul nostru. Responsabilitatea noastră este aceea de-a conștientiza și descifra aceste informații, pentru ca mai apoi să le descoperim sensul. Pe scurt, după cum conchide și expertul în emoții dr. Marc Brackett, profesor universitar la Yale și director fondator al Centrului pentru Inteligență Emoțională, emoțiile sunt informații.

Cum îți poți da seama dacă ești o persoană inteligentă emoțional?
1. O persoană inteligentă emoțional știe că iubirea este o calitate, nu un sentiment, și că presupune încredere, vulnerabilitate, generozitate, umor, înțelegere sexuală și resemnare selectivă.
2. O persoană inteligentă emoțional își alocă timpul necesar pentru a-și da seama ce-i conferă sens vieții sale profesionale și are încrederea și tenacitatea de-a încerca să găsească un echilibru între prioritățile sale interioare și solicitările venite din partea lumii exterioare.
3. O persoană inteligentă emoțional știe să spere și să fie recunoscătoare și, în același timp, să rămână fermă în fața structurii esențialmente tragice a existenței.
4. O persoană inteligentă emoțional știe că nu va putea fi sănătoasă psihic decât din anumite privințe și doar în anumite momente, dar se dedică înțelegerii lipsurilor sale și îi avertizează pe alții la momentul potrivit despre acestea, cu scuzele de rigoare și cu carismă.

Cele cinci abilități care te vor transforma într-un specialist al emoțiilor
1. Să îți recunoști propriile emoții și emoțiile celorlalți, nu doar în ceea ce gândești, simți sau spui, ci și prin citirea expresiilor faciale, a limbajului corpului, a tonului vocii și a altor semnale verbale.
2. Să înțelegi acele emoții și sentimente și să ai curiozitatea de-a le stabili sursa – ce le-a provocat cu adevărat –, pentru ca mai apoi să afli cum anume te-au influențat comportamental.
3. Să ai un vocabular cât mai nuanțat pentru a-ți eticheta emoțiile.
4. Să-ți exprimi emoțiile și sentimentele în conformitate cu regulile și normele culturale, dar și într-un mod adaptat contextului social, pentru ca ascultătorul să-și poată activa empatia.
5. Să-ți reglezi emoțiile (să le stăpânești), în loc să le lași să te controleze, găsind strategii practice pentru a gestiona ce simți tu, dar și ce simt cei din jur.


Comments (3)
andreealich :  Foarte interesant!
danbacain :  Interesant!
dimovalin :  hmmm.. adică să ai intuiție sau al 6lea simț 😊

Totul este posibil, chiar şi imposibilul...

Imposibilul poate deveni posibil în orice moment al vieţii tale. Trebuie doar să crezi în posibilitatea imposibilului...

Ne-am adunat aici o comunitate minunată, sa rămânem împreuna înseamna progres și să și lucrăm împreună înseamnă succes !

Săptămână plină de reușite tuturor ! 🤗


Comments (5)
autentichtk :  Săptămână productiva !
alexa :  O săptâmână cu spor tuturor!
danbacain :  O saptamana cat mai placuta!
dimovalin :  Cum zice Musk... "Primul lucru când vrei să realizezi ceva este să stabilești că este posibil și apoi procentajele de reușită încep să apară."
andreealich :  O săptămâna buna!

"Dacă aș putea să dau înapoi timpul, aș face-o!
Aș întoarce orele și secundele la toate ceasurile pământului....
Aș îngheța timpul doar pentru a îmbrățișa anumiți oameni...
Aș face-o o dată, de două ori, de zeci de ori până când aș simți din nou că viața și-a potrivit toate rosturile.
Din păcate, nu voi putea să fac asta, pentru că viața și timpul au doar un singur sens: mereu înainte, nici măcar o secundă înapoi. Va fi mereu doar un alt mâine, nici măcar o dată un alt ieri..."
~ Lev Tolstoi ~


Comments (3)
danbacain :  Adevarat..din pacate!!!
dimovalin :  avem în față doar viitorul și trebuie să îl facem cât mai frumos, cât mai bun, atât cât a mai rămas... ca regretele oamenilor că nu pot da timpul înapoi să fie cât mai mici.
ibideji :  Foarte adevărat dar avem amintirile!

Am întâlnit azi un om bogat. Avea în portofel o poza cu familia. ❤️

Ce rost are să ajungi pe vârful unui munte, dacă ești singur.

Bună dimineața, prieteni!


Comments (2)
danbacain :  Foarte frumos! Buna dimineata!
dimovalin :  acea poză este una din pietrele de temelie ale vieții însă apoi vin sănătatea, grija, iubirea, responsabilitatea

PUTEREA CUVINTELOR!!
De tine depinde ce înțelegi😄

Un grup de broaşte ţopăia odată prin pădure şi două dintre ele au căzut într-o groapă foarte adâncă. Toate celelalte broaşte s-au adunat în jurul marginii gropii şi au privit în jos. “Prieteni – au ţipat ele – groapa este foarte adâncă, nu ştim cum veţi putea ieşi din ea.”

Cele două broaşte au început să sară cu toată forţa lor, încercând să iasă din groapă. Celelalte broaşte la suprafaţă supuneau: “Oh, Doamne, e prea adâncă! Ar trebui să vă opriţi din încercări; este prea departe marginea de sus!”

Cele două broaşte au continuat să încerce şi s-au lovit de pereţii găurii în încercările lor. Broaştele de sus de-abia mai puteau să privească. Ele ţipau: “Vă rugăm, opriţi-vă! Vă răniţi degeaba! Nu are rost!”

În final, una din broaşte a fost atentă la ce spuneau celelalte şi a cedat. S-a aşezat deznădăjduită şi deprimată. Dar cealaltă broasca a continuat să sară cât de mult putea, până când a reuşit un salt uriaş şi a ieşit.

Celelalte broaşte s-au adunat în jurul ei şi au întrebat-o: “Nu ne-ai auzit spunându-ţi să renunţi?” Broasca a răspuns: “Sunt cam surdă. Credeam că mă încurajaţi.”

Această poveste este despre puterea cuvintelor şi mesajelor. Broscuţa care a crezut că e încurajată de celelalte a fost în stare să surmonteze obstacole ce păreau de netrecut. Ambele broaşte au primit acelaşi mesaj, dar se pare că încrederea în propriile forţe a fost cea care a făcut diferenţa dintre felul în care a reuşit fiecare să facă faţă situaţiei…


Comments (2)
dimovalin :  da... bună chestiunea... mă gândeam că voi citi același lucru dar partea cu iluzia încurajării a fost nouă și de bagat la cap
danbacain :  Da! Buna partea cu iluia incurajarii!

Tu cum te vezi in oglinda?

“Fetiţa de 3 ani: Se priveşte şi vede o prinţesă ..
Fetiţa de 8 ani: Se priveşte şi o vede pe Cenuşăreasa.
Adolescenta de 15 ani: Se priveşte şi o vede pe sora cea urâtă a Cenuşăresei: ” Mamă, nu pot merge la şcoală arătând în halul ăsta!! “
Tânăra de 20 de ani: Se priveşte şi se vede ”prea grasă/prea slabă, prea înaltă/prea scundă, prea cu părul lins /prea creaţă”- dar decide să iasă oricum.
Femeia de 30 de ani: Se priveşte şi se vede”prea grasă /prea slabă, prea înaltă /prea scundă, prea cu părul lins /prea creaţă”- dar decide că nu are timp să se aranjeze, aşa că iese oricum.
La 40 de ani: Se priveşte şi se vede “curată” şi iese oricum.
La 50 de ani : Se priveşte şi după ce se vede zice : “Sunt eu” şi merge oriunde îşi doreşte.
La 60 de ani: Se priveşte şi îşi reaminteşte de toţi oamenii care nu se mai pot privi în oglindă. Iese şi cucereşte lumea.
La 70 de ani : Se priveşte şi vede înţelepciune, râsete şi abilitate şi… iese şi se bucură de viaţă.
La 80 de ani : Nu mai pierde vremea să se privească. Îşi pune pălăria violet şi iese să se bucure de lume.”

Poate ar trebui, toti să ne punem mai devreme “pălăria violet” !😄

Zi plina de zambete, noroc si multa sanatate !!!🤗💖


Comments (2)
dimovalin :  Da... e clar ca nu e rău să arăți cât poți de bine în societate... e vorba de self-esteem (stima de sine). Încă societatea se uită mult la asta cand ai, 20,30,40,50. Mai încolo da...
nellysandu :  Asa este! Din pacate e vina noastra ca nu ne putem pune palaria violet mai devreme! Pt ca societatea ne judeca prea mult dupa aparente.

🔥 hey, ai auzit si tu ?

Compania Coca-Cola HBC România, parte a Sistemului Coca-Cola în România și lider al industriei locale de băuturi, în parteneriat cu Auchan România, unul dintre cei mai importanți retaileri din piață, și GreenPoint Management, companie ce activează în domeniul gestionării deșeurilor de ambalaje, demarează campania “PETcolectezi și câștigi” ce urmărește creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța colectării separate în rândul consumatorilor, marcând, astfel, startul unui parteneriat strategic pentru protejarea mediului.

Campania, implementată de organizația non-profit Viitor Plus, invită consumatorii să colecteze ambalaje de plastic de tip PET în spațiile de colectare special amenajate în hipermarketurile și supermarketurile Auchan din toată țara.

”Demarăm această campanie ca parte a Programului de Sustenabilitate Personală, care oferă celor peste 8000 de angajați, precum și clienților Auchan, posibilitatea de a se implica în diverse acțiuni de sustenabilitate și responsabilitate socială și urmărește să pună în valoare importanța acestor acțiuni mici care, în realitate, contribuie la schimbările importante de care mediul înconjurător are nevoie în acest moment. Această campanie este una dintre acțiunile noastre strategice pe termen lung privind reducerea utilizării plasticului și o promisiune de a ne extinde forțele pentru a crește gradul de conștientizare și de a accelera procesul de colectare separată”, a declarat Corina Dospinoiu, responsabil CSR Auchan.

Consumatorii care aleg să colecteze separat ambalajele PET, folosind coșurile inteligente instalate în spațiile Auchan, pot câștiga lunar premii în cadrul campaniei, ce se desfășoară în perioada 19 ianuarie – 18 mai 2022, urmând pașii de mai jos:

💧 Scanarea codului QR regăsit pe coșurile special amenajate pentru colectare și urmarea pașilor de pe 👇

www.petcolect.ro

💧 Introducerea PET-urilor în coș

💧 Verificarea e-mailului pentru a vedea numărul total de PET-uri colectate. Fiecare PET oferă o șansă la tragerea la sorți.


Comments (3)
nellysandu :  Interesant si bine de stiut!
dimovalin :  Mi se pare fabulos că pentru tot felul de astfel de campanii in interesul tuturor, trebuie mereu găsit un concurs, un voucher... gen o recompensă, de parcă nu și-ar face bine lor și celor dragi🙄
ibideji :  Cred că doar așa atrage lumea să participe!

EU SUNT ...ACASA !

Pornind de la aceasta imagine, care poate inspira chiar un scriitor sa scrie o carte, eu pot spune ca "Cu Heyadoo , eu ma simt CA ACASA"!
Si asta pentru ca pentru mine ACASA, e locul unde ma simt cel mai bine, este oaza mea de liniste, armonie si pace . ACASA mai este locul unde te intalnesti cu cei dragi, stai la masa cu ei si povestesti diferite intamplari din timpul zilei....

Intotdeauna mi-a placut sa fiu activa, sa ma implic cat pot de mult, sa ajut oamenii, asa ca am cautat sa invat cat mai multe si sa le si fac cat pot de bine. Asa ca nu m-am multumit niciodata cu un singur job, desi este un job cu mult stres si care solicita multa atentie, si m-am upgradat in fiecare clipa , dar a venit si clipa cand Alin, mi-a trimis un mail in care imi propunea sa devin partener la o noua platforma...😍

Si am zis ..wow..interesant si chiar pare placuta aceasta platforma !
De ce sa accept aceasta solutie de INTRAPRENORIAT ?!

Am inteles ca in aceasta calatorie spre ANTEPRENORIAT, poate exista ca pas intermediar " intraprenoriatul " , dar mai ales ca poti ajuta mult mai mult semenii tai. Adica sa beneficiezi de resursele si libertatea de a crea si conduce un proiect in cadrul unei companii...

...hmmm, chiar suna bine aceasta platforma si tot ceea ce trebuie sa fac , fac din confortul casei mele !

Dar dragilor, nici o clipa nu mi-am imaginat ca voi veni in contact cu o comunitate intreaga de oameni frumosi , cu suflete sensibile si cu care am atat de multe lucruri in comun !
Practic comunitatea Heyadoo a devenit a doua mea familie, si este o familie cu o valoare inestimabila !
Nu am cuvinte sa descriu ceea ce simt , dar multumesc mult ca am putut sa cunosc oameni extraordinari, cu povesti de viata fabuloase !

Da, eu sunt ACASA, si va iubesc !💖


Comments (3)
stelaviorica :  Si noi te iubim.
dimovalin :  "ACASĂ" nu se va mai opri... trebuie udat zi de zi de acum până la apogeu, care este foarte aproape. Poate era mai bine sa o pui la membri.

Hey, bine va gasesc si astăzi , intr-o zi de duminică minunată pentru că vremea s-a mai incălzit puțin !

Am dat astăzi peste o "povestioară" ca să ii spun așa ..și care puțin mi-a aprins imaginația..😍

Deci , suna cam așa :
Un ′′ șoarece ′′ a fost pus în vârful unui borcan umplut cu boabe. Era atât de fericit să găsească atât de multă mâncare în jurul său, încât acum nu simțea nevoia să alerge căutând mâncare și își poate trăi viața fericit.
Pe măsură ce s-a bucurat de bobițe, în câteva zile, a ajuns la poalele borcanului. Acum este blocat și nu mai poate ieși din asta. Acum trebuie să depindă doar de cineva pentru a pune grăunțe în același borcan pentru ca el să supraviețuiască. De asemenea, este posibil să nu primească bobul ales de el și nici el nu poate alege.

Iată 4 lecții de învățat din asta:
1) Plăcerile pe termen scurt pot duce la capcane de lungă durată.
2) Dacă lucrurile vin ușor și te simți confortabil, ești prins în dependență
3) Când nu îți folosești abilitățile, vei pierde mai mult decât abilitățile tale. Îți pierzi alegerile.
4) Acțiunea corectă trebuie luată la momentul potrivit, altfel vei pierde tot ce ai.

🔥 Nimic nu vine usor in viata si daca vine usor poate nu merită...🔥

Cu cât te poți baza mai puțin pe sistem, cu atât sistemul te controlează mai puțin.

🔥 Prin urmare, as fi foarte incântată, dacă aș afla cateva opinii proprii si de la voi !

Multumesc !”Fii – nu încerca să devii.” – Osho

Vezi un fluture care părăsește coconul. Îl așteaptă o nouă experiență. El știa că este fluture încă din momentul în care se află în cocon. Chiar dacă larvă, în profunzimea lui avea sămânța de a fi fluture.

Imaginează-ți că dacă acestă larvă ar fi stat în cocon gândindu-se la cum ar putea să devină fluture, ar fi rămas acolo pentru totdeauna...

Exercițiul devenirii nu este însă acesta. A deveni îl are că sămânță pe a fi.

Larva știa în adâncul ei că este fluture. La fel și tu. Chiar dacă din când în când te surprinzi nefericit, neliniștit, nervos sau neîmpăcat, ai în tine sămânța aceluia care eșți cu adevărat. Fii!

Fii fericit, alege asta, pentru că…Nimic exterior ție nu te poate influența în a fi fericit sau nefericit. Felul în care te simți este alegerea ta.


Comments (1)
danbacain :  Corect! Alegerile sunt cele care ne definesc!

Citate care îmbrățișează principalele noastre valori: generozitatea, umanitatea, aprecierea, recunoștința, iubirea.

Cine salvează o viață, salvează lumea întreagă. – Thomas Kenneally

Fii motivul pentru care cineva zâmbește. Fii motivul pentru care cineva se simte iubit și ajunge să creadă în bunătatea oamenilor. – Roy T. Bennett

Sunt oameni atât de flămânzi pe lume încât Dumnezeu nu le poate apărea decât sub forma pâinii. – Mahatma Gandhi

Bunătate. Prietenie. Caracter. Acestea sunt trăsăturile care ne definesc că ființe umane și care ne conduc, uneori, spre măreție. – R. J. Palacio

Iubirea și compasiunea sunt necesități, nu un lux. Fără de ele, umanitatea nu poate supraviețui. – Dalai Lama

Cât trăiesc, voi căuta însă să fiu sută la sută om. Să simt, să ofer, să primesc, să râd, să mă pierd, să mă regăsesc, să dansez, să iubesc. – C. JoyBell C.

Binele pe care ni-l asigurăm este precar câtă vreme nu este securizat pentru toată lumea și încorporat în viețile noastre de zi cu zi. – Jane Adams

În ciuda tuturor lucrurilor, continui să cred că oamenii sunt în esență buni. – Anne Frank


Comments (4)
nicoleta1 :  wow...😍 ce postare minunata , mi-a facut ziua mai frumoasa !🤗
stelaviorica :  Profunde meditații de viața. Hrană pentru suflet.
danbacain :  Frumos si profund!
life-of-joy :  Intr adevăr, oamenii sunt, în esență, buni !

Lidl a strâns 58 de tone de produse și 234.000 lei pentru băncile de alimente, cu ajutorul clienților !

Lidl România și clienții săi au sprijinit rețeaua națională a Băncilor pentru Alimente cu aproape 58 de tone de alimente strânse în colecta de Crăciun și 234.000 de lei donați în cadrul campaniei de la casele de marcat din perioada iulie-decembrie 2021.

În a doua parte a anului 2021, Lidl România și-a implicat clienții în susținerea combaterii risipei alimentare, prin două inițiative de sprijinire a rețelei naționale a Băncilor pentru Alimente: campania de donații de la casele de marcat desfășurată între 1 iulie – 31 decembrie 2021 și cea de-a patra colectă de alimente organizată de retailer în parteneriat cu rețeaua, ce a avut loc între 1-28 decembrie 2021 și a sprijinit 218 ONG-uri partenere, ce au în grijă persoane din medii vulnerabile.

Totodată, pentru a oferi persoanelor aflate în dificultate un sprijin în plus de sărbători, Lidl România a organizat în luna decembrie cea de-a patra colectă de alimente, ce a avut loc în 171 dintre magazinele retailerului, din 75 de localități din toate regiunile țării. Au fost strânse aproape 58 de tone de alimente, cea mai mare cantitate colectată până acum într-o astfel de campanie organizată de Lidl.

citeste mai multe aici :

spotmedia.ro/stiri/social/lidl ...Never giving up means NO FAILURE!

traducere:
Dacă nu vei renunța niciodată, înseamnă că nu vei EȘUA niciodată!


Comments (2)
nicoleta1 :  Daaa, asa e, excelent "motto" !
danbacain :  Da! Excelent!

O cioară trăia în pădure și era absolut mulțumită de viața sa. Însă, într-o zi, a văzut o lebădă…

“Această lebădă este atât de albă”, s-a gândit cioara. “Și eu sunt atât de neagră. Această lebădă trebuie să fie cea mai fericită pasăre din lume.”

Cioara i-a comunicat lebedei ceea ce gândea.

“De fapt”, i-a răspuns lebăda, “simțeam că sunt cea mai fericită pasăre din împrejurimi până când am văzut un papagal care avea două culori. Acum cred că papagalul este cea mai fericită pasare care a fost creată.”

Apoi cioara l-a abordat pe papagal.

Papagalul i-a explicat: “Am trăit o viață foarte fericită până când am văzut un păun. Eu am doar două culori, însă păunul are o multitudine de culori.”

Mai târziu, cioara a vizitat un păun de la grădina zoologică și a văzut că sute de oameni s-au adunat ca să îl vadă.

După ce oamenii au plecat, cioara s-a apropiat de păun. “Dragă păun”, a spus cioara, “ești atât de frumos, în fiecare zi mii de oameni vin să te vadă. Când oamenii mă văd pe mine, imediat mă gonesc. Cred că ești cea mai fericită pasăre de pe planetă.”

Păunul a răspuns: “Am crezut dintotdeauna că sunt cea mai frumoasă și fericită pasăre de pe planetă. Însă, din cauza frumuseții mele, sunt închis în această grădina zoologică. Am cercetat cu atenție grădina zoologică și am realizat că cioara este singura pasăre care nu este închisă într-o cușca. Așa că zilele trecute m-am gândit că dacă aș fi o cioară, aș putea să hoinăresc fericit pretutindeni.”
Morala?


Comments (5)
ibideji :  Să te mulțumești cu ce ai!
nellysandu :  Exact, sa te multumesti cu cine esti! Ca fiecare dintre noi, suntem cea mai mare realizare a universului.
ion-tzu :  Foarte frumoasă pilda... Mulțumim 🙏
dimovalin :  da... Tare tare 😊 Morala e complicată... e vorba nu neaparat de a te multumi cu ce ai... ci mai mult de a realiza plusurile si minusurile "outside the box" ale tale si ale celorlanti pentru un BIG PICTURE corect
biiafliu24 :  Fiecare om este unic în felul său și nu trebuie să ne asemănăm cu altcineva.

Copyright © 2022 Heyadoo Rights Reserved | Webmaster: VortexInfo