we support: cause


Nu are reclame(ADs)  dimovalin's posts

Hello!
Ce mesaj puternic este pe această poză! Scrie "te-ai născut ca să produci un impact!"

Oare așa e? Câți oare conștientizează asta? Câți acceptă asta?
Eu unul cred că așa e.

Ne naștem pentru a avea un impact micro de perpetuare a "speciei" și a familiei noastre dar și unul macro prin care planeta și populația ei ar trebui ca, prin contribuția noastră, să devină mai bună, mai smart cu fiecare zi care trece.

V-am postat în aceeași linie și un video absolut fabulos, care să vă pornească "sistemul de reflecție" asupra vieții și sensului ei.

În același timp, filmul detronează puțin ideea de cât de bogat sau cât de mult succes ar avea cineva, punând pe primul loc alte lucruri mult mai umane ce aparțin ființei umane!


Comments (2)
devorez-cuvinte :  “The only limit to your impact is your imagination and commitment.” – Tony Robbins
dimovalin :  habar nu aveam ca Tony Robbins se preocupa si de impacturi in lume :)

Astăzi am fost martor la o lecție de viață și totodată despre stăruință.

Filmul "O secundă" are scenariul gata, distribuția și încep filmarile după ce au asteptat mai mult de 4-5 ani ca totul să fie posibil!

Este adevărat că nu prea se întâmplă să ajungi la atingerea obiectivelor cu echipa cu care ai pornit.

Cei mai mulți când dau de greu se vor lăsa.

Alții nu vor putea să-și țină motivația sus și nu își vor dedica timp și efort fără bani.

Echipa de început cel mai probabil se va destrăma deoarece nu e visul lor, doar pot împrumuta mai mult sau mai putin din trairile inițiatorului, în cazul asta al lui Octavian Iacob.

Nu e nici povestea lor, este povestea lui, este parte din viața lui. De aceea, inițiatorii nu trebuie să renunțe "no matter what".

Cu siguranță vor veni alții din ce în ce și mai buni și vor pune umărul la un proiect măreț.

Astăzi, la conferința de presă, mă uitam cum oameni care s-au aflat în cele mai de început si grele momente în distribuție și in echipa filmului astăzi erau spectatori în sală sau chiar absenți probabil neimpacandu-se cu deciziile luate.

Astăzi altii primeau aplauze într-un fel pe meritele celor pe care ii cunoșteam cand m-am implicat și eu mai serios acum 3 ani total dezinteresat dar încântat de proiect și pentru prietena mea Mirela.

Am întrebat pe Octavian câți mai sunt din vechea echipă si răspunsul a fost 10%.

Așa este viața... dacă te dai jos din tren și pleacă din gara... rămâi pe peron.

Astăzi actori ca Lucian Viziru, Cotimanis chiar si campionul Mihai Leu iau locul unor persoane tinere, prietene cu Octav care sigur au ratat una din șansele vieții lor.

Totul a fost posibil și preagratioasei Adriana Vertan, prietena mea de suflet, light producer.

Deciziile se iau intr-o secundă, într-un anumit context subiectiv. Mai rău este ca pe urmă trebuie să trăiești cu ele toată viața!


Comments (2)
devorez-cuvinte :  Îmi amintesc când ne-ai spus despre acest film. Depinde de inițiator, dacă oamenii aceia ar fi contat și le-ar fi arătat asta, i-ar fi ținut aproape. Poate unii oamenii sunt înlocuibili, dar alții chiar sunt unici, speciali și merită să fie acolo.
dimovalin :  de ce ar merita sa fie acolo daca te lasa intr-un moment în care te bazai mult pe ei si ei stiau asta? Nu te poți impotrivi dorintei si deciziilor lor😬

Cred că poza asta e numai bună pentru ce vreau să scriu.

Este o postare reply.
Multumesc celor care adaugă valoare zi de zi aici și îmi ține mintea antrenată atât prin informațiile pe care le gasesc în postări dar și atât prin faptul că citind rezultă multe alte idei in minte.

"Fiecare are nevoie să fie nevoie de el/ea" este un super citat care merge dus pe cele mai înalte culmi deoarece dacă oamenii înțeleg că au un sens pentru ceilalți, automat viața prinde sens și culoare!

Gândiți-vă la o mamă care își oferă singură un sens și o misiune în momentul în care știe că, copilul are nevoie de ea și asta ii oferă suficientă motivație să câștige bani, să lupte și să îl "teleporteze" în timp până va ajunge adolescent, adult etc.

Natura a creat orice cu un sens. Solul, de exemplu, ne este util nouă pentru că de acolo ne luăm mâncarea, etc.

2. O altă postare care naște reply este cea cu șopârla cu un cui in picior și blocată. Nu imi dau seama cât de adevărată este însă este un exemplu excelent care ar putea avea un cont in Heyadoo și rolul de Cauză.

Șopârla țintuita este o persoană cu dizabilități sau un handicap dobândit printr-un accident.

Și-a cam pierdut sensul și utilitatea, însă șopârla liberă s-a încărcat cu sentimentul că cea lovită are nevoie de ea și a ajutat-o să trăiască chiar dacă nu știa clar până când sau dacă șansele îi mai sunt favorabile!

Această șopârlă liberă poate fi un contributor apropiat care a ales să ii dea o șansă la viață până la sfârșitul vieții.
Poate era chiar partenera de viață, mama, tata, fratele, sora.. un prieten sau doar o altă șopârla care nu a putut lăsa pe cineva la greu.. Nu știm.


Comments (1)
devorez-cuvinte :  Ne scrii atât de frumos și de potrivit!...

Aseară, am început un film documentar pe Netflix despre infinit ca număr sau concep denumit:
"O călătorie spre infinit"

Mi s-au părut foarte tari 2 lucruri:
1) Imaginați-vă un triunghi. Il puteți folosi pe post de roată? Rostogoli?

Destul de evident...

Dacă am trece de la 3 laturi, respectiv 3 colțuri, la 10 laturi... "roata s-ar învârti mult mai bine"

Dacă am avea însă 50 de laturi cu 50 de colțuri ne-am duce din ce în ce mai aproape de un cerc.

Dacă ar exista o infinitate de laturi ca la fiecare milimetru să existe un colț atunci am avea cercul.

Însă o putem privi și pe partea cealaltă... un cerc este o figură geometrică cu 0 laturi și 0 colțuri în același timp în care putem să definim și ca ar putea avea o infinitate.

Deci infinitul coincide cu 0. 😏

2) Al doilea lucru foarte tare este să gândești ca un savant dus doar în extrema Darwinismului și să te gândești că la un moment dat vei fi mort o infinitate de timp! 🥶

Consider însă că inteligența Universului este suficient de mare să nu irosească o eternitate pe un nimic amorf 🙏

Conștiința și energia noastră probabil ne vor prezenta adevărată față a eternității vieții și sufletului când va veni momentul.

Și totuși... dacă ne-ar trece și acest gând că vom fi morți o vesnicie... nu ar trebui să ne pretuim viața atât de efemera la maxim maxim maxim și să lăsăm in urmă tot ce se poate mai bun? 🥰


Comments (3)
nicoleta1 :  Interesanta abordare,am vazut si eu filmul si mi-a placut foarte mult. Si, da foarte frumos spus "sa ne pretuim viata, si sa lasam in urma tot ce se poate mai bun"
dbacain :  Foarte interesant! Sa ne pretuim viata...Bine spus..Din pacate in majoritatea cazurilor incepem sa o pretuim ,de multe ori , prea tarziu...
devorez-cuvinte :  Infinitul poate fi ca zero în sensul în care cineva decide că nu poate atinge infinitul și atunci nu face nimic pentru asta. Da, timpului pe care îl putem avea și controla trebuie să îi acordăm valoare astfel încât să fim fericiți și mulțumiți.

“𝐖𝐄 𝐀𝐋𝐋 𝐍𝐄𝐄𝐃 𝐓𝐎 𝐁𝐄 𝐍𝐄𝐄𝐃𝐄𝐃”

Cu toții avem nevoie să fie nevoie de noi...

"Un copac singuratic creștea printre nisipurile fierbinți ale deșertului, care au acoperit pădurea.
Soarele i-a ars fără milă scoarța. Dar copacul a continuat să trăiască în ciuda tuturor.
Într-o zi, un șoim a zburat deasupra deșertului, a văzut copacul și s-a așezat pe ramura lui.
S-a uitat în deșert și a spus:
- Ești un copac ciudat, de ce continui să trăiești printre aceste nisipuri fierbinți? Cine are nevoie?
- Tu, a răspuns copacul.
- Eu? a fost surprins șoimul. Nu am nevoie de tine!
- Dar dacă nu ai nevoie de mine, atunci ar trebui să stai pe nisipul fierbinte în loc de ramurile mele. Dacă nu eu, atunci altcineva, văzându-te singur pe copac, ar spune că nimeni nu are nevoie de tine și te-ar întreba pentru ce trăiești. Stând pe ramurile mele, șoimule, crezi că am nevoie de tine.
Șoimul s-a gândit la asta și a trebuit să fie de acord cu el."

Aceasta e o altă poveste cu tâlc tradusă din engleză de pe www.inspirationalstories.eu/sh ... .
Le-am citit aproape pe toate de acolo, recomand!

Pentru mine această poveste dezvăluie clar anumite gânduri și sentimente personale.
Poate fi vorba de cineva care trăiește într-un mediu nepotrivit, unde nu e apreciat sau unde nu se poate evidenția și dezvolta tocmai de asta...
Cei care au puterea să schimbe asta și să ofere zâmbete de obicei preferă să se uite la toată pădurea și nu doar la un singur copac.
Dar poate acel singur copac e cel mai important din toată pădurea (cel puțin pentru el însuși și dintr-un anumit motiv) și își dorește să fie văzut și valorat.
De fapt, asta s-ar putea spune despre fiecare copac. Fiecare e important în felul lui.
În sens figurat "Șoimii" au puterea să dea sens vieții "copacilor"...


Comments (3)
devorez-cuvinte :  Am mai creat un îndemn: Fii un șoim pentru cineva, pune-l în evidență, dă-i valoare, du-l cu tine pe culmile înalte ale succesului! Fii un copac pentru cineva, susține-l!
ioan-calea8 :  Frumos îndemn...👍 Chiar șoim poate nu, dar copac am să fiu cu ajutorul Heyadoo. Cred că Heyadoo va fi o pădure plină cu șoimi. 🙂
dimovalin :  dimovalin : "A avea nevoie să ne simțim că e nevoie de noi" este un aeroport excelent după care putem "decola" Heyadoo. Voi veni cu următoarea postare cu un reply consistent la așa ceva.

Bună dimineața!
Am citit postarea cu "Efectul Bystander" și mi-am dat seama că pot genera chiar o "contrapartidă".

Hai să ne gândim de ce de fapt nu se schimbă lucrurile în jurul nostru decât infinit de greu și de "neașteptat".

Pentru că prin același efect foarte similar cu Bystander, oamenii caută să intre în mintea celorlalți dar în loc să gândească că alții vor acționa în locul lor, se gândesc fix că alții nu vor acționa deloc și atunci nu are sens.
Exemple:

1)un protest într-o piață publică unde apar 500 de persoane dintr-un oraș de peste 300.000 de locuitori din care peste 30% sunt în totalitate afectați de problema pentru care sunt cei 500 în stradă.

De ce au ieșit doar 500?
Deoarece ceilalți au zis că nu are rost ... că nu va ieși mai nimeni ... și nu a ieșit nimeni pentru că și cei care nu au ieșit s-au gândit că ceilalți care au gândit despre ei că nu vor ieși ... nu vor ieși la rândul lor și tot așa :)

2) candidații alegerilor importante. De ce nu câștigă oameni sau formațiuni noi și obțin mereu între 1 și câteva procente?

Pentru că toți ceilalți sunt afectați de efectul ByStander și stau în casă deoarece se gândesc că și ceilalți care i-ar vota vor sta în casă că nu are niciun rost.
De ce câștigă alegerile cei consacrați?
Pentru că cei care îi votează pe ei stiu că și ceilalți care îi votează pe ei vor ieși din casă pentru că are rost.

Și astfel, "lăsăm mintea să ne răpească viața" după cum e super citatul american " Don't let the mind to steal your life!

Dacă am fi niște particule componente ale unei raze laser cât mai puternice, precum în imagine ... punctul cel mai cald și puternic cu siguranță va produce schimbări importante!

Noi ar trebui să fim la fel că aceste particule care formează o rază puternică cu potențial de mai bine!


Comments (3)
devorez-cuvinte :  Logic și adevărat de la A la Z! Dar tu ai fost vreodată atins de acest efect?
dimovalin :  Cred ca nu... deoarece mereu am avut in minte sa fac ceea ce simt si evaluez ca e cel mai bun lucru incat sa am linistea ca ce a tinut de mine am facut 😎
nicoleta1 :  Sunt de acord cu tine dar nu in totalitate.

Astazi, am poposit la un Mcdonald's ca mai aveam o discutie de terminat cu cineva după o ședință.

Mare mi-a fost surpriza cand a început dna de la ghiseu, sa imi propuna burger cu porc.

Acum McDonald's are vita, pui, porc 😂 a devenit precum un restaurant...

Diversificarea exagerata a acestor afaceri ne va face sa nu mai diferențiem intre ele.

Daca ma duc la Burger King mananc aripioare si pui(probabil) si la KFC burgeri, porc si vita probabil in curand...

In fine... Va invit la un "burger cu porc" la Mc daca doriti, eu am ramas pe cheeseburger😁

Imediat o alta surpriza.
Am aflat de campania lor umanitara Ronald Mcdonald.

Povestea Fundaţiei Ronald McDonald a început în anul 1974, pe culoarele unui spital din Philadelphia, SUA, unde Kim Hill, fiica de câţiva ani a unui atlet profesionist era tratată de leucemie, iar îngrijirea sa însemna multe zile petrecute sub directa de observaţie a medicilor. Pentru a o supraveghea pe durata tratamentului, părinţii lui Kim petreceau săptămână după săptămână în spital, alături de fiica lor, în condiţii dificile.

Astfel, Audrey Evans – medicul oncolog şi atletul Fred Hill şi-au pus problema găsirii unei soluţii pentru toţi părinţii aflaţi în situaţii similare.

În 22 ani de activitate în România, Fundația pentru Copii Ronald McDonald:

• a investit peste 23 milioane de lei în proiecte de sănătate și educaționale pentru copii.

• a găzduit gratuit peste 20.000 de părinți și copii, care au trecut pragul celor două Case Ronald McDonald din Timișoara și din București

Fundația Ronald McDonald a fost înființată în România în anul 1998 și a devenit în scurt timp un aliat atât al copiilor bolnavi, cât și al părinților acestora, oferind un sprijin real și extrem de necesar, complementar celui oferit prin sistemele publice de sănătate.

Aveti aici si pagina lor:
www.mcdonalds.ro/despre-noi/ca ...


Comments (2)
devorez-cuvinte :  Mi-am schimbat opinia, după ce am văzut azi ceva la tv despre asta. E ceva foarte util pentru părinții care vin din alte localități cu copiii în București, Iași sau Timișoara. Bravo! La cât mai multe locații!👏🏻
dimovalin :  Da... Este :) e in special pentru oamenii din zonele defavorizate ca să beneficieze de București si celelalte.

Buna dimineata🙌!

O prietena foarte draga mi-a pasat un link pe whatsapp fără să zică nimic mai mult.

Este adevărat că a contat mult și că a venit de la ea, însă in primul rand am citit Nikola Tesla si titlul "Nici moartea nu este sfârșitul".

Da... În primul rând există atât de multă inteligență la întregul Univers încât nu are cum să se oprească viața asa.

Am găsit aici 2 super citate si am zis să vi le arat:

Deși suntem liberi să gândim și să acționăm, suntem ținuți împreună, ca stelele de pe firmament, cu legături inseparabile.
Aceste legături nu se văd, dar le putem simți.”

„Banii nu reprezintă o asemenea valoare pe care oamenii i-au acordat-o. Toți banii mei au fost investiți în experimente prin care am făcut noi descoperiri care să permită omenirii să aibă o viață puțin mai ușoară.”

Însă cu cat citesc mai mult imi pare că am aceeasi "genă" cu ceea ce urmează sa vedeți si să traiti/retrăiti.

"Nikola Tesla a lăsat în urmă o moștenire care îi poate inspira pe liderii de astăzi. Avea o viziune asupra unei lumi mai bune, una care folosea tehnologia pentru a rezolva problemele. Tesla a iubit căutarea descoperirii și a inovației mai presus de orice. Aceasta a fost o prioritate pentru el, mai mult decât de a câștiga câți mai mulți bani posibil."

Nush altii cum sunt... dar toți, dupa mine, ar trebui să devină un Tesla pentru ca lumea asta sa mai aibă o șansă!

Pentru tot articolul aici:
worldnews24.net/nici-moartea-n ...


Comments (1)
devorez-cuvinte :  Frumoasă invitație ai făcut! „Nu mă interesează că mi-au furat ideea . . . Îmi pasă că nu au nimic al lor”, am mai citit în articol. Asta înseamnă contribuție, am fi mai bogați dacă am fi mai mulți autentici în lumea asta.

Bună seara!
Căutând cu totul altceva pe youtube... sistemul mi-a trimis în coloana din dreapta acest video. Numele m-a atras așa că am zis ... hai să vedem ce o fi acolo.

Am mai întâlnit povestioară dar e foarte bună și merită postată din nou, nu neapărat pentru morala trasă de autor. Eu găsesc chiar mai multe.

Poza pe care am ales-o ... completează foarte bine scopul meu și anume în primul rând trebuie să "gândim fericiți".

Sunt unii oameni care probabil se auto-maltratează fără să aibă nicio problemă, ștergând din fața lor toate facilitățile oferite de viață pe care o duc. Pe mine fază cu lebăda m-a terminat.

Lebăda era liberă, are un întreg lac la dispoziție, mâncare la discreție, admirarea publicului, era frumoasă ... problema ei era că e albă și că nu are culori.

Din punctul meu de vedere, corbul a ales bine de prima oară și anume ar fi putut să fie transformat într-o lebădă... doar că a întrebat o lebădă care nu știa să se bucure de ceea ce îi oferă viața.

Îmi aduc aminte când am fost la Geneva ce super experiențe cu lebede am avut și cât de prietenoase erau cu oamenii.

În fine, mai subliniez și ideea că nu contează că ești corb, lebădă ... da caută-ți modele mai sus care să te inspire.

La animale dacă ești o pisică și trăiești în nefericire că nu ai aripi să zbori cam nasol ... la oameni nu e chiar așa... toți oamenii merită și au de fapt aceeași șansă să prospere.
Diferența o face ca unii o văd și o iau, alții n-o văd și n-o iau ... sau mai rău, o văd și o lăsă acolo și la final se trezesc tot corbi, mereu corbi.


Comments (2)
devorez-cuvinte :  Bună seara! Coincidența e că și mie mi s-a arătat acest video, tot așa căutând altceva... Orice ai fi, important e să îți simți valoarea! În realitate, corbul este foarte inteligent și abil.
nicoleta1 :  Exceptionala povestioara ! Am citit-o si eu acum cativa ani si mi-a placut foarte mult. Este o poveste cu talc si de constientizare !

Nimeni nu se va bucura de viața ta in locul tău!
Dacă nu o vei face tu, atunci nu va fi nimic mai mult decât o altă viață irosita...

Pentru a te bucura de viața pe care ai primit-o în dar.. în primul rand trebuie să o accepți și să îți placă!
E a ta nu?

Chiar și dacă nu o accepți sau nu îți place tot a ta e... și ce să vezi... în 99% din cazurile în care ai tendința să îndrepți degetele spre alții, motivul ești chiar TU!

Nimeni nu trăiește viața ta în afara de tine!
Nimeni nu trăiește viața altuia.
Fiecare ne-o trăim doar pe a noastră, adică doar noi suntem pilotul propriului corp.
Fiecare are cea mai puternică armă care îi influențează si informează viitorul: alegerea liberă și conștientă!

Excluzând copiii să zicem... aceste cugetări fac câteva lucruri absolut extraordinare:
1. Suntem 100% responsabili de tot ce "intra și iese" din noi;
2. Suntem 0% răspunzători de tot ceea ce văd, spun sau fac alții indiferent că am avut vreo implicație;

In final și mai important este să ne dăm seama dacă mai suntem la cârma noastră... și dacă mai facem alegeri...

Eu am încredere în voi că veți alege să vă faceți viața așa cum doriți, cât se poate și o veti parfuma cu recunoștință și iubire!


Comments (4)
nicoleta1 :  Asa este !🤗
stelaviorica :  Trebuie să stim să ne iubim pe noi înșine, dacă nu stim să ne iubim, nu știm nici să iubim pe cei ce ne înconjoară. ❤
minovas23 :  Corect !
devorez-cuvinte :  Da... Îți mulțumesc!

În această poză avem dovada existenței celei mai puternice forțe descoperită și anume Iubirea, Dragostea.

Cum se face că 2 protoni cu încărcătură ++ pot sta lipiți unul de altul în celule noastre?

Simplu... datorită dragostei dintre ei, chiar dacă sunt 2 elemente cu aceeași polaritate.

Întrebare... Poate cineva să rupă o legătură de dragoste adevărată?
Răspuns... da... dar cu prețul unei explozii nucleare.

Acesta este principiul de explozie din focosul nuclear într-un fel.
Atât de puternică este iubirea care ne-a fost lăsată pe Pământ.
Atât de multă forță se află în fiecare din celulele și nucleele lor.

Fascinant nu? 😲😲😲


Comments (1)
nicoleta1 :  Fabulos!

Dacă m-ar întreba oricine în acest moment ce serial îi recomand... cred că niciodată nu m-am simțit mai sigur de un răspuns pe această temă ca acum.

Serialul "The good place" mi-a bătut toate topurile atât din punct de vedere al unei super comedii, super actori extrem de plăcuți... până la ideea în sine despre cum e viața de apoi.

Deci aș face recomandarea asta cu întreagă inima deoarece oricine se va distra copios și cu siguranță va deveni un om mai bun🎯😍


Comments (1)
nicoleta1 :  Multumesc , il voi urmari !🤗

De vreo 3 zile incerc să stau cât mai conștient cât mai mult timp.

Asta înseamnă acel awarness la cote maxime... doar că e extreem de greu când de câțiva ani faci calcule in cap de mii de euro pe fiecare drum sau te gândești la nu stiu ce...

Mâncare fără tv... Era singurul moment când ma mai "puneam la punct" cu lumea din jur...dar asta înseamnă să risc să nu simt gustul ardeilor din supa de loboda, nush de care, luați din Positano.

Pe drum astăzi spre metrou... pe same old way am văzut asta ce v-am pus în poză 😳 cine știe de când o fi așa...

Drumul ăsta mereu era cu cineva în ureche, cu telefonul pe whatsapp, cu gânduri și proiecte în ochi... azi mă uitam.. cred că au și reparat trotuarul😂

Constientizarea cred că înseamnă de fapt... back to life!


Comments (3)
nicoleta1 :  da, asa este, constientizarea mai inseamna si sa te opresti langa acel copac, sa il imbratisezi , sa faci un schimb de energie cu el, pentru ca totul este viata pe acest pamant ! and...wellcome back to life🤗
dimovalin :  Acela este un copac precum un taur comunal așa 😂 greu de îmbrățișat.. Par niște țepi extratereștri... asta am încercat să arăt în poza țepi aia de arici de pe trunchi
devorez-cuvinte :  Eu am "lucrat" în mod real cu un copac asemănător - roșcov. Câți țepi am avut în mână și cât m-am înțepat.

Exemple de prejudecăți umane spre care cei mai mulți sunt tentați să se ducă... foarte smart poza!

Am lăsat și eu prejudecățile și nu mă mai uit ciudat sau ma feresc de filme de altă origine decât americană.

De vreo 2 săptămâni de când fac asta, universul meu cinematografic s-a lărgit considerabil.

Cred că toate filmele merită aceeași șansă și unele sunt foarte interesante (spaniole, sud-koreene, germane, franceze). Vorbesc de filme din Netflix cu bugete serioase!


Comments (1)
devorez-cuvinte :  Eu pot spune cam același lucru despre cărți. 😉

Astăzi, am parcat într-o parcare subterană la Mall pe locul 10k😂😂😎🎯
Când să rețin locul să știu unde găsesc mașina... văd 10k😳

10k însemnând "ten kay" adică 10 000 de euro sau dolari. (in limbaj business)În noua LUME UMANĂ SMART, o parte mai mult decât importantă și principală este evoluția.
Așadar, am căutat ceva interesant care să ne ajute în evoluția personală, determinarea evoluției celor din jurul nostru și totodată evoluția relațiilor dintre noi!
Am găsit ceva foarte interesant.

Vă las pe scurt câteva "flashuri" dintr-un text pe care îl puteți accesa pe linkul de la sfârșitul postării.

"În anul 1977, profesorul în psihologie James Prochaska, împreună cu colegii săi de la universitatea din Rhode Island, au pus bazele unui model numit “stagiile schimbării comportamentale”. Acesta are 5 părți componente: Precontemplarea, Contemplarea, Prepararea, Acțiunea și Mentenanța.

1. În precontemplare nu te gândești deloc la schimbare. Nici nu îți dai seama că e ceva de schimbat sau că există posibilitatea că s-ar putea schimba.

2. Contemplarea este stagiul în care ai conștientizat că e ceva în neregulă și simți că e timpul pentru o schimbare. Aici e util să creezi o listă “pro și contra” schimbării și acțiunii.

3. În preparare, tatonezi terenul. Te pregătești de acțiune, începi să faci mai mult research legat de pașii necesari atingerii obiectivului.

4. Ești în acțiune în momentul în care se poate observa că ți s-a schimbat comportamentul, în mod regulat. Eviți situațiile și persoanele care îți sabotează schimbarea.

5. Mentenanța este etapa în care-ți vei petrece cea mai mare parte din timp. Aici ai grijă să rămâi pe drum, să continui să acționezi în mod constant și să fii atent să nu recidivezi.

Cred în obiective, în sisteme, în planuri, în practica intenționată, dar mai ales în disciplină.
Este mult mai important să obții momentum în direcția în care vrei decât să obții rezultate remarcabile."

citiți aici tot: mayhem.ro/schimbare-și-evolu ...


Comments (2)
stelaviorica :  Link defect. Nu se deschide.
dimovalin :  am greșit linkul inseamna :)

Sâmbăta, la salon la noi a avut loc o nuntă și când am trecut pe acolo cânta această melodie a Georgianei.
Nu știam nici cine e dar m-am interesat rapid deoarece mi-a plăcut melodia! :DDupă ce am urmărit 2 ore pe BBC Earth serialele emisiunii "Universul" am înțeles că... de fapt nu am înțeles nimic. 🙃

Totul rămâne un mister imens care culminează bineinteles cu apariția, ocrotirea și probabil la un moment dat, dispariția rasei umane.

Nu cred că există pe Pământ un raport corect pe care să il dau ca exemplu... nici dacă as zice un micron față de Pământul intreg... ca să exprim cât de mică este planeta noastră față de o galaxie... nu față de întreg. 😁

Așa că măcar cât mai suntem pe aici... zic să ne ajutăm și să ne iubim mai mult dacă este posibil... ca e clar ca nu e inpresionat Universul de Rolls Royce-ul sau iahtul nostru.


Comments (3)
stelaviorica :  (moderator):Universul oricât încearcă omul sa-l înțeleagă e mult prea misterios ca mintea sa-l înțeleagă.
nicoleta1 :  Asa este, prin iubire reusim sa aducem o stare de constienta profunda , dar mai ales dam voie inimii sa simta !
dimovalin :  Ce frumos ați spus... "universul nostru palpabil" 😍aveți o înclinație spre "cuvinte"

Am aflat o chestie super tare într-un documentar.

Se spune că, cunoscând răspunsul la cele 2 întrebări legate de extremele umane (dorință și frică), ajungi să cunoști cu adevărat pe cineva.

Așadar... prima întrebare este: Ce îți dorești cel mai mult și cel mai mult?

A doua este: De ce îți este cel mai frica /Care este cea mai mare frică a ta?

Doar așa ne cunoaștem cu adevărat, atunci când ajungem în adâncul cunoașterii.

Să și răspund:
1. Să găsesc cea mai bună cale prin care să fac lumea să înțeleagă cât de critic e momentul actual și totodată, cât de important este să devenim parteneri pentru un viitor sustenabil în Heyadoo și astfel, să se bucure de o viață mai frumoasă.

2. Să mor ca și cum n-am trăit niciodată, nelăsând ceva care să conteze cu adevărat în spate, ceva care să ne dea un motiv să ne ridicăm din pat și să punem umărul, pe lângă familie, copii.


Comments (3)
nicoleta1 :  Dupa mine aceste doua elemente "dorinte si frici" , sunt in tandem si cred ca lumea ar fi mai buna, daca am renunta la ele. In starea naturala de curaj am constientiza ca avem potentialul de a realiza orice.
dimovalin :  oricine are frici... unele extrem de adânci și poate nedescoperite conștient pe deplin
devorez-cuvinte :  Îmi doresc să fiu nemuritoare, deci să zic că mi-e frică de moarte... Dar nu mă concentrez pe această frică, ci pe VIAȚĂ! Îmi doresc să realizez ceva al meu, de exemplu o carte scrisă de mine.

Acest copac, pus de mine in gradina la socri, mă va face OM :)
Nu am mai plantat niciodată.

Mă chinui de 3 4 ani să aterizez în perioada potrivită acolo. Anul ăsta am reusit. 🥳
Le iau la rând... Cine nu a plantat un pom, încă nu e om pe deplin.

iar apoi...
E ceva cu "pui de om"... 🤭


Comments (5)
minovas23 :  Tot inainte! In fiecare an poti planta cativa pomi......Eu am plantat vreo doua livezi si tot plantez pe unde trec! Peste ani,cineva se va bucura de rodul lor!
dimovalin :  Asa este... la fel e si cu oamenii
nicoleta1 :  Felicitari ! Fericirea pe care o simti plantand un copac, aduce multumire sufleteasca !🤗
adydida :  Urmatorul pas este sa sapi o fantana.
diaconescu :  Se zice ca dacă nu lasi în urma ta un copac, un copil și o casa, ai trăit degeaba.

MINUNILE LUMII : INTAMPLARI DIN VIATA...
Dr. Mark a fost un oncolog renumit. Într-o zi a zburat la o conferință importantă într-un alt oraș unde urma să fie premiat cu un premiu medical. Cu toate acestea, la o oră după decolare, a avut loc o aterizare de urgență pe cel mai apropiat aeroport. Doctorul a închiriat o mașină și s-a dus la conferință. Cu toate acestea, la scurt timp după ce a plecat, vremea s-a stricat și a început o furtună puternică. Din cauza ploii torențiale, internetul a dispărut în navigator, a luat-o pe contrasens și s-a rătăcit. După două ore de condus și-a dat seama că lipsește. Îi era foame și era teribil de obosit, așa că a decis să caute unde să stea. Într-un final, a dat peste o casă mică. Disperat, a coborât din mașină și a bătut la ușă. O femeie a deschis ușa. El i-a explicat și i-a cerut să folosească telefonul. Cu toate acestea, femeia i-a răspuns că nu are telefon, dar el poate intra să aștepte până când vremea se îmbunătățește. Un doctor flămând, ud și obosit i-a acceptat oferta și a intrat. Femeia i-a dat ceai fierbinte și i-a spus că merge să se roage. Dr. Mark a zâmbit și a spus că el crede doar în hărnicie. În timp ce stătea la masă și bând ceai, doctorul privea pe femeie în lumina slabă a lumânărilor în timp ce se ruga lângă pătuț. Doctorul a înțeles că femeia are nevoie de ajutor, așa că atunci când a terminat rugăciunea a întrebat-o:
- Ce anume vrei de la Dumnezeu? Crezi că Dumnezeu îți va auzi vreodată rugăciunile?
Femeia a zâmbit trist și a spus:
- Bebelușul din pătuț este fiul meu care suferă de un tip rar de cancer și există un singur doctor numele lui este Mark care îl poate vindeca dar nu am bani să mi-l permit, iar Dr Mark locuiește în alt oraș. Dumnezeu încă nu mi-a răspuns rugăciunilor, dar știu că o va face... și nimic nu-mi va frânge credința.
Dr. Mark, a ramas uimit și-a pierdut darul vorbirii, a izbucnit în lacrimi. I-a șoptit:
- Dumnezeu este mare...
Și-a amintit tot ce i s-a întâmplat astăzi: defecțiunea avionului, ploaia torențială care l-a făcut să se rătăcească; și toate astea pentru că Dumnezeu nu doar i-a răspuns rugăciunii, ci i-a dat o șansă să iasă din lumea materială și i-a dat oportunitati…
Încercați să ajutați oamenii săraci, care nu au decât rugăciunea…
Sa aveti zile minunate pline cu sanatate !❤


Comments (2)
dimovalin :  este o realitate?
devorez-cuvinte :  WOW! Ce poveste izbitoare! Știu că se întâmplă miracole în realitate.

Copyright © 2022 Heyadoo Rights Reserved | Webmaster: VortexInfo